I-Team: 5 keer dronken chauffeur die jonge moeder vermoordde terwijl ze auto reed zonder bewijs van een rijbewijs

Spread the love

De Massachusetts Registry of Motor Vehicles nam het rijbewijs van William Foley Jr. voor het leven in omdat hij vijf keer dronken was en in 2001 een vrouw vermoordde. Het I-Team van WBZ-TV ontdekte dat Foley er niet van weerhield om te rijden. We confronteerden hem onlangs voor zijn huis in Dedham.

Rijbewijs verlies

Het I-Team zag Foley op drie verschillende dagen rijden. De 59-jarige verloor zijn rijbewijs na een crash in juni 2001 waarbij Christine Griffiths, een jonge moeder, om het leven kwam. De politie zei dat zijn alcoholpromillage bijna drie keer de wettelijke limiet was. Hij pleitte later schuldig en werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Tijdens een hoorzitting in 2009 smeekte Foley de griffie om hem zijn rijbewijs terug te geven. De familie van Griffiths was er ook. Hoe bereken je de remafstand? Foley verontschuldigde zich voor de crash en zei destijds: “Ik was volledig verantwoordelijk en neem alle schuld op mij voor het ongeval dat zich die tragische nacht heeft voorgedaan. Het spijt me zo, het spijt me uit de grond van mijn hart.”

 

William Foley Jr

Maar de moeder van Christine, een boze Barbara Roche, schoot terug en zei: “Hoe durf je! Je spijt waar je over praat, is onzin.”Foley kreeg uiteindelijk niet het recht om te rijden en hij deed nog een poging in 2019, maar trok zich terug uit de geplande hoorzitting nadat het I-Team de avond ervoor met de familie van Christine had gesproken over zijn plannen.

“Hij heeft mijn dochter vermoord, je hebt eerdere veroordelingen gehad”, vertelde Roche aan WBZ. “Het is hartverscheurend voor de familie en we voelen met hen mee. We zien dit helaas de hele tijd”, vertelde Marykate DePamphilis van het Boston-hoofdstuk van Mothers Against Drunk Driving (MADD) aan het I-Team.

Ondanks dat hij geen geldig rijbewijs heeft, rijdt Foley. Op deze dag zag het I-Team hem zijn huis verlaten in een Mercedes met zijn vrouw in de auto.

 

William Foley Jr. rijdt in een SUV met zijn vrouw (WBZ-TV)

“Een opgeschorte licentie is als een eersysteem als je erover nadenkt, dus mensen kunnen nog steeds naar buiten gaan en rijden,” zei DePamphilis. We namen contact op met de familie van Christine om hen te vertellen dat we Foley aan het rijden hadden gevonden, maar ze waren te overstuur om voor de camera te praten.

 

Foley vertelde het I-Team dat hij een beperkte licentie heeft, maar de griffie zegt dat dat niet waar is. Het bureau stuurde het I-Team een ​​kopie van zijn rijrecord waaruit blijkt dat de levenslange schorsing nog steeds van kracht is.

 

“Ik heb een brief van de RMV ontvangen en ik ben weer op weg”, zei hij.

Toen het I-Team hem vroeg om ons de brief of zijn rijbewijs te laten zien, antwoordde hij: “Ik zal met mijn advocaat spreken en die zal ik u graag verstrekken.”

Foley heeft geen documentatie of gegevens aan het I-Team verstrekt waaruit blijkt dat hij een geldig rijbewijs heeft. Gratis CBR auto theorie oefenen online mogelijk. En we hoorden niets van zijn advocaat. We hebben ook opnieuw contact opgenomen met de griffie en kregen te horen dat Foley nooit enig type rijbewijs heeft gekregen en dat zijn recht om te opereren is ingetrokken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.